De regenjas

Een zwaar gesprek op je werk, een beladen familie diner, een boze buurman die ‘even komt praten’… Er zijn van die situaties waar je van te voren al tegenop kan zien. Een tip? Trek vlak voor dat gesprek even een ‘emotionele regenjas’ aan. Dat is niet zo lastig als het lijkt, hoor. Stel je maar gewoon voor dat je een regenjas aantrekt. En wat is het fijne van een regenjas? De druppels kunnen niet meer binnen komen! Wees niet bang: je wordt geen gevoelloos persoon, je voelt ze wel, maar je laat ze waar ze horen: buiten jezelf. Ik kan je vertellen: zo’n gesprek wordt er een heel stuk waardevoller van. Ook voor de ander. Want omdat jij minder meegaat in de emotie, kun je meer op de inhoud kijken naar een oplossing. Zet ‘m op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *