Oplossen

Als je brood nodig hebt, ga je naar de bakker. Als je groente nodig hebt naar de groenteman. En als je waterleiding kapot is bel je de loodgieter. Als er een gat in de straat zit, komt de stratenmaker, als je haar te lang is ga je naar de kapper en als je even kwijt bent wat ook alweer je doel was in je leven? Dan los je het lekker zelf op! Hé, dat is raar! Maar zo gaat het wel vaak. Voor alles vragen we hulp. We bakken zelf geen brood, we bouwen niet onze eigen fiets of auto, we maken geen straten… niemand vind het gek dat we daar ondersteuning bij vragen. Maar als het neerkomt op de écht essentiële dingen in het leven, kuilen op je levenspad, gebrek aan zingeving of lichte ontsporingen, dan denken we dat we het zelf op moeten lossen. Maar dat hoeft niet. Ook dan kan je hulp vragen. Waar twee samenkomen, ligt namelijk wijsheid in het midden. Bovendien kan de ander de wijze stem in jou bevragen, zo komt het antwoord op je (levens)vraag altijd boven. Uit ervaring weet ik: dat helpt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *