Aandacht

Wat is mindful eigenlijk? Mindful is met aandacht leven en werken. Mindfulness komt uit het Zen boeddhisme en heeft tallozen, ook CEO’s van grote ondernemingen geïnspireerd om rust in het hoofd en hun lichaam te creëeren. Goed idee in hectische tijden.
Voor de empathisch leider is naast het hoofd en lichaam nog een derde niveau van de mens belangrijk om aandacht aan te besteden: het hart. Als hoofd, hart én lichaam in balans zijn, neem je meer evenwichtige beslissingen. Ook als er lastige beslissingen genomen worden, kun je deze met betrokkenheid voorleggen aan collega’s en medewerkers. Dat is niet gemakkelijk, want voor wie met aandacht en gevoel leiding geeft, kan kritiek hard aankomen. Toch loont het de moeite, om empathie voorop te stellen. Alleen al als voorbeeld voor alle mensen in je organisatie. Maar ook omdat het je aandacht en impact vergroot voor iedereen om je heen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *