De juiste plaats

Je hebt vast wel eens verzucht – ‘was ik maar ergens anders – was ik maar iemand anders – waren er maar anderen in mijn omgeving’. Mijn stelling is: je bent altijd precies waar je wezen moet! Anders was je wel ergens anders. Levenskunst is ook daar ‘ja’ tegen durven te zeggen. Je hebt op de plaats waar je nu bent iets te halen, iets te leren. Maar ook iets te geven, door te brengen aan anderen. Het leven gaat in essentie altijd over veranderen en je kunt niet veranderen wat je niet zelf aan wilt pakken. Ken je de 80-20 regel? Gebeurtenissen zijn slechts voor 20 % bepalend – je reactie erop is voor 80% bepalend. Dat betekent dat we – waar en met wie we ook zijn – óók een keuze hebben. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *