De perfectionist in ons

Oei – da’s een lastpak, die perfectionist – die stem in je hoofd die vindt dat het gelijk goed moet en dat je er anders maar niet aan moet beginnen – met als gevolg uitstelgedrag en innerlijke spanning. Advies als ‘niet naar luisteren’ helpt niet – het zit dieper en is op een wonderlijke manier ook een bescherming tegen: niet goed bevonden worden – uitgelachen te worden – minderwaardigheid – onzekerheid – moeilijk werk. Wat beter helpt is iemand erbij halen die je stap voor stap door het lastige begin heen helpt. Bijvoorbeeld door je klein te laten beginnen – door vragen te stellen – door het project in kleinere stukken te verdelen – door met je terug te kijken naar successen – door opgewektheid en positiviteit. En het gekke is: als het begin er eenmaal is dan rolt het wel verder.  

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *