Golf

Nee, deze wekelijkse wijsheid gaat niet over de vakantie. Al heeft menigeen zich vast vermaakt in de golven van de zee, heerlijk. Maar ook in organisaties komen soms golven van verandering tot stand, waar we ons op laten meedrijven of hard tegenin gaan zwemmen. Vanuit het bestuur stelt men bijvoorbeeld zelforganiserende of agile teams samen, vooral om de organisatie effectiever en meer lean te maken. Maar zo’n cultuuromslag is niet voltooid door medewerkers andere taken te geven. Zeker niet wanneer leidinggevenden de verantwoordelijkheden moeten overgeven aan de teams, zonder instructie te krijgen hóe zij het team coachend en ondersteunend leiding kunnen geven. Verantwoordelijkheid laag in de organisatie leggen kán, en is goed voor allen. Leer leidinggevenden een team coachen, en je missie is volbracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *