We hebben relaties nodig

We hebben relaties nodig. Relaties laten ons zien wat we nog te leren hebben. Onze blik kijkt van ons af. We kunnen onszelf niet zien anders dan in een spiegel. Die spiegel zijn anderen voor ons. De wereld is een weerspiegeling van onszelf. Hij is een projectiescherm waarop we onszelf zien, maar wijzelf zijn wel de projector. In andere woorden: we zien de dingen niet zoals ze zijn – we zien de dingen zoals wij zijn. Dus… weerstand op een mens of een situatie laat ons haarscherp zien: hier heb ik werk te doen. Bijvoorbeeld: even afstand nemen – niet gelijk reageren – mededogen betonen – een andere dan mijn gebruikelijke manier van reageren kiezen – vragen stellen in plaats van vanaf de heup schieten. Nou vooruit… welk type mens roept er weerstand bij je op en welke andere manier van reageren zou een betere optie kunnen zijn om eens te proberen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.