Ongemak

Elke ouder weet het: als een baby een paar dagen aan het jengelen is, maakt die daarna opeens een ontwikkelingsstap. Hij kan opeens ‘pappa’ zeggen, of opeens omrollen of staan… Blijkbaar is de overgang naar die nieuwe fase wat minder comfortabel en zorgt dat voor wat wrijving. Als een nieuwe jas die nog niet goed zit. Wij volwassen houden niet van discomfort. Als het ongemakkelijk wordt gaan we uit de situatie. Fysiek of mentaal. Of, in nog fysiekere gevallen, we nemen een pil…Fijn? Tja, voor even wel. Maar zo zul je nooit weten welke ontwikkelingsstap er áchter dat discomfort ligt! Soms moet je het ongemak even ‘uithouden’. Als je je daar bewust van bent, is het al veel minder lastig. Welke ontwikkelingstap ga jij jezelf vandaag gunnen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *