Leidinggeven

Er wordt veel en vaak gemopperd op leidinggevenden in organisaties. Zeker het middelmanagement dient opdrachten van het bestuur uit te voeren, terwijl hun teams er niet altijd op zitten te wachten. Zowel bestuurders als medewerkers mopperen over de uitvoering. Wat te doen? Sommige bedrijven gooien managers eruit, maar dan dienen bestuurders de werkvloer te bezoeken om te begrijpen hoe daar gewerkt wordt en door wie. Het grote voordeel: transparantie. Wie verbinding maakt, krijgt meer positieve invloed. Maar verbinden vergt moed, want wat gebeurt er met je positie als je ook oor hebt voor mogelijke weerstand? De paradox is wanneer je tegenstanders opzoekt, je de waarde vindt die onder het ‘nee’ ligt. Wie tegengeluid meeneemt in beslissingen, wordt gedragen door de organisatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.