De Hemelpoort

‘Zo, zo,’ zegt Petrus nu het jouw tijd is om aan de hemelpoort te verschijnen, ‘jij hebt veel geld verdiend in je tijd op aarde. Je bent altijd keurig op tijd gekomen op je werk, en je shirt paste altijd bij je sokken. Goed gedaan! Jij mag naar binnen.’ Geloof jij het? Ik niet.
Maar soms is er iemand die opstaat en zegt: ‘Ik kan heel goed met mensen omgaan, dat is echt mijn talent. Behalve met die ene soort dominante man. Maar ook dát wil ik leren.’ Of iemand die zegt: ‘Ik ben depressief, ik heb heel veel meegemaakt in mijn jeugd en recent is mijn man er vandoor gegaan. Maar als dit is wat het leven mij geeft, dan ga ik daar iets van maken.’ Kijk, dán jubelen de hemelse engelenscharen. Dán zet Petrus een plusje achter je naam. Want het is fijn als je altijd op tijd komt en netjes met twee woorden spreekt, maar als je manmoedig dingen aangaat die je verrekte lastig vind of als je je potentieel gaat onderzoeken búiten je comfort zone, dán haal je uit het leven wat er in zit. Ik nodig je van harte uit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *