Problemen

Als de NASA een raket naar een ver zonnestelsel wil brengen, hebben ze twee problemen: zoveel brandstof past niet in één raket en hij kan onderweg op een planeet botsen. Gelukkig zitten er slimme mensen bij de NASA die weten dat problemen ook bronnen van energie kunnen zijn. Dus laten ze een raket een tijdje om een planeet draaien, waardoor hij enorm veel snelheid krijgt, om met een kleine stuurbeweging die raket dan met een enorme vaart de ruimte in te laten schieten (gravity assist, noemen ze dat). Wat de NASA kan, kan jij ook! Ook jij hebt bij je geboorte niet genoeg energie meegekregen voor je hele leven, maar wel een pakketje potentiële problemen. Je kan er op kapot slaan, maar als je er een tijdje omheen draait en daarna uitvind hoe je los komt, krijg je een geweldige energie mee om weer verder te vliegen op je levenspad. Dus wil maar niet te snel af van je probleem, want in het leerproces zit enorm veel nieuwe veerkracht en energie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *