Focus

Waarom is focus houden zo moeilijk voor de meeste mensen? Topsporters leren één ding: focus op het doel en alles zal daarvoor wijken. Wanneer je je laat afleiden door gedachten, gevoelens of impulsen van buiten, dan verdwijnt je doel. Jaren geleden heeft mijn mentor mij in drukke tijden geleerd focus te houden: alle taken opsplitsen in aparte hokjes. Eerst het een afmaken, dan je focus op het vervolg en daarna aandacht voor de volgende taak. Hij noemde dat ‘compartimentaliseren’. Je maakt van elke taak een compartiment in je hoofd, dat kun je mentaliseren. Zo kun je onder tijdsdruk heel veel taken uitvoeren, zonder tijd te verliezen met zorgen maken over de volgende activiteit of je te laten afleiden. En vooruit: als je weet waarvóór je zo hard werkt, wordt focus houden op je doel nog makkelijker.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *