Adulting

Nieuwe tijd – openheid! Dat zie je aan twintigers en dertigers die op social media schrijven over hun ontdekkingen op de weg naar volwassenheid. Adulting heet dat.
Wat je leest is dat ouder worden zeker niet hetzelfde is als volwassen worden.
Wat is het dan wel? Echt volwassen worden betekent verantwoordelijkheid dragen voor álle aspecten in je leven. Voor de gevoelens, de gedachten, de daden, de fouten. En soms dus ook: van jezelf genieten – voor jezelf opkomen – nee zeggen als iets je niet ligt. Grote gebeurtenissen in het leven helpen je daar goed bij: trouwen, kinderen krijgen of de laatste levensfase van een dierbare begeleiden. Als je dan je verantwoordelijkheid neemt, heb je steun aan je veerkracht en levenskracht: want je weet je dat je op jezelf kunt vertrouwen om dat je vol-wassen – vol-groeid bent om het Leven aan te kunnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *