Creatief zijn

Iedereen is creatief. Niet dat iedereen een kunstenaar is, maar wel dat je in een zekere situatie een nieuw element kunt brengen waardoor hij kantelt. Of dat je kerrie in de pompoensoep doet waardoor die plots anders, lekkerder smaakt. Het helpt om eerst maar eens één onderdeel te veranderen of nieuw toe te voegen en dan eens kijken wat er gebeurt en van daaruit een tweede element in/aan te passen. Sommigen denken dat ze te oud zijn of te vast zitten, maar ik heb zelfs mensen van in de negentig veranderingen in hun leven zien inzetten met schitterende resultaten. Fantaseer maar eens: ‘stel dat geld, energie, andere mensen geen bezwaar zouden zijn, wat zou ik dan (anders) doen?’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *