Frustratie

FIedereen kent dat gevoel wel: je werkt voor de – in jouw ogen – goede zaak, en je wordt gedwarsboomd door collega’s of anderen in je omgeving. De een reageert met boosheid, de ander vlucht weg, en weer een ander gaat erboven hangen en negeert het probleem. Maar of je je nu slachtoffer voelt van deze oneerlijke situatie of niet, één ding is zeker: het levert frustratie op. Een deelnemer in een training noemde dat: frustratie is gesmoorde passie.
Hoe waar! Wanneer je frustratie voelt opkomen, heb je de mogelijkheid op zoek te gaan naar welke passie of waarde in het gedrang komt. En wanneer je een gefrustreerd persoon tegenkomt: 90% kans dat zijn/haar creativiteit of eigenheid getemperd wordt. Wie weet laat dat inzicht je met enige compassie reageren.

– Ingrid Huting

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *