Rechtvaardigheid

Wie wordt niet geplaagd door de wens tot rechtvaardigheid in zijn werk en leven, terwijl het leven soms een andere kant laat zien? Er zijn de vechters die opkomen voor de zwakkeren in geval van onrecht. Er zijn de zwijgers die onrecht negeren, en er zijn de klagers die blijven terugkomen op wat hen is misdaan. Dit is precies de weerstand waar veel leidinggevenden tegen opzien als ze beslissingen doorvoeren in hun organisatie. Hoge bomen vangen nu eenmaal veel wind. 
In geval van onrecht heb je mijns inziens drie koninklijke keuzes: 1. Je doet er wat aan, en als dat niet kan: 2. Je accepteert de situatie, en wanneer je dat niet kunt: 3. Je neemt afscheid. De vierde keuze van blijven piepen, is geen optie. Het mooiste om te doen is: ‘turn your pain into power’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *