Vuur, water, aarde, lucht

Heel de aardse schepping bestaat uit deze 4 elementen of combinaties ervan. Je vindt ze ook in je lichaam als je even doordenkt. Het leuke is, het zijn eveneens karakter types. In zijn algemeen: Vuurtypes zijn dynamisch, vooruitstrevend. Watertypes zijn beweeglijk, doorvoelend, verbindend. Aardetypes zijn praktisch, nuchter, uitvoerend. Luchttypes zijn mentaal, ordelijk, planmatig. En natuurlijk heb je ze alle 4 in je, maar één ervan is vaak dominant. Maar nu nog een stapje verder. Op verschillende tijden, zowel op de dag als in de week als in de maand, maken we mee dat één van de vier ‘aan de orde’ is en het is zeer energiebesparend om daar niet tegenin te gaan. Voel maar eens door: soms vraagt het gevoel (water) voorrang, soms het vuur (dynamiek), soms de lucht: ‘nu even goed alles op een rijtje zetten’. En soms de aarde: ‘kom op, even dit wegwerken’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *