Oudjaar

Een periode afsluiten of een jaar uitzwaaien heeft altijd wel iets bijzonders. Mensen maken er een feest of een ritueel van. Je kunt terugdenken aan wat er afgelopen jaar gebeurd is en nieuwe voornemens inluiden. Hoewel, de meeste goede voornemens stranden al in de eerste week van het nieuwe jaar. Waarom is het zo moeilijk om te veranderen? Vaak omdat patronen en gewoonten zo hardnekkig zijn. Maar dat wil niet zeggen dat verandering van gedrag niet mogelijk is. ‘Zo ben ik nu eenmaal’ is zoooo 2018!
Pippi Langkous’ bijzondere woorden ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’ zijn populairder dan ooit. Pak je moed bijeen en stel jezelf een doel voor het nieuwe jaar. Daar hoort een doelstellingszin bij en een lijstje met winsten (wat levert je dat op) en verliezen (wat kan ik niet meer doen) bij. Ook is het belangrijk de mogelijke barrières en blokkades onder ogen te zien. Tot slot maak je een actieplan om je doel waar te maken.
Maak van 2019 je meest succesvolle jaar ooit!

Ingrid Huting