De kunst van het wachten

Soms stelt het leven je een vraag. Dan kun je het gevoel hebben op een kruispunt te staan en verschillende paden bijvoorbeeld qua werk in te kunnen slaan. In onze jachtige maatschappij heb je misschien het gevoel dat je dan snel moet beslissen. Of, als je er lang over doet, dat er dan iets mis met je is.
Het kan ook zijn dat jij het leven een vraag stelt, ‘is deze relatie nog steeds de juiste?’, ‘welk werk past beter bij mij?’ Dat kan een stormloop aan gedachten en gevoelens tot gevolg hebben. Blijf daarin maar eens rustig en beschouwend. In de rollercoaster die het leven soms is, is het de kunst eventuele opkomende paniek in de ogen te kijken en toch je vraag vast te houden. Op je vraag te kauwen en te herkauwen als het ware. Jij bent ten slotte het antwoord op de vraag in je leven. Velen in de geschiedenis, waaronder Winston Churchill, hebben gezegd dat hun leven bestond uit ‘het ene verdraaide ding na het andere’. Totdat ze op een plaats en tijd in hun leven kwamen waar ze belangrijke dingen konden doen. Mocht je daar nog niet in je leven zijn aanbeland naar jouw idee: beoefen dan nu de Kunst van het Wachten.

Ingrid Huting