In-Zien

Zo nu en dan sta je op een kruispunt in je leven. Want in elke nieuwe levensfase zijn er meerdere keuzes in privé of in je werk te maken. Soms is het heel helder welke kant je op moet  gaan, soms gaat er eerst een worsteling aan vooraf. Dan kun je twee dingen doen: duiker en geen keuze maken, of juist de worsteling gade slaan. Dat kun je, als je het met de volgende vraag kunt uithouden: ‘waartoe gebeurt dit?’ Als je duikt en geen keuze maakt, kiest het leven heel vaak voor jou. En dat is zelden wat je ook wilt. De koninklijke manier is dus: zicht krijgen op de reden van het moeten maken van die keuze in je bestaan. Dat is mogelijk als je onderzoekt wat je hier op dit punt bracht (verleden), je huidige leven en werk onder de loep neemt (heden) en je mooiste doelen voor de komende helder krijgt (toekomst). Dan is het zomaar mogelijk dat je op het kruispunt een andere keuze maakt dan die voor de hand ligt. Gewoon omdat het beter past bij je levensdoel.