Inspiratie en creativiteit

Jij niet creatief? Bullshit! Alles wat je je kunt voorstellen is ook te doen. Kijk maar naar de magische platen van Escher. Het is nooit te laat om alsnog te doen wat je altijd al had willen doen. Dat betekent niet, zoals veel mensen menen, dat je iets totaal nieuws op de wereld moet zetten. Het is vaak sneller en handiger om een bestaand iets als het ware een kwartslag te kantelen. Ook dan ontstaat er iets nieuws. Maar er is ook een betaling voor het creatieve proces, want voor alles dat je kiest, is er iets dat je verliest. Wil je ook echt de betaling doen in de vorm van energie, doorzettingsvermogen en het opgeven van meer gemakkelijke dingen? Hoe begin je? Met niets doen, hahaha. Want heb je niet al gemerkt dat je tijdens het douchen, het autorijden, het wandelen, op een bankje zitten etc. ineens ideeën kreeg? Het is dan wel handig om een pen en papier in de buurt te hebben want in-vallen (mooi woord) zijn ook zo weer weg. Dus vul de zin maar aan: wat ik altijd nog eens zou willen is…….