Verwerken van verlies

Verwerken van verlies

Zoals we allen bij onze geboorte een rugzakje met mogelijkheden hebben meegekregen, zo krijgt ook ieder van ons zijn deel van verliesmomenten en het kwijtraken van iets waardevols met de daarbij horende pijnlijke processen en leegte. Baanverlies – relatieverlies – geliefdenverlies.
Ik ga ervan uit dat je uiteindelijk niet bij de pakken wilt blijven neerzitten en weer richting wilt geven aan je leven, misschien wel op een heel andere manier. Je zult dan absoluut merken dat wat je verliest en als leegte ervaart, op wonderlijke wijze weer op een andere manier wordt ingevuld.  Maar eerst is er altijd de rouw die je wereld leeg en grauw maakt. Rouw kan op een en/of twee en/of drie manieren tot uiting komen: via het hoofd (gedachten), via het hart (gevoelens) en via je handen (daadkracht). Er zijn voor alle drie ingangen ook specifieke en helpende uitgangen door middel van transformationele methodieken en werkvormen.

* Hier ontbreekt mij helaas de ruimte om erop in te gaan, maar als je daar (voor jezelf of professioneel) meer praktische handvatten voor wilt hebben, volg dan de Masterclass Buigen als Bamboe’ die ik daarvoor ontworpen heb en die op 29 mei gegeven wordt door Ingrid Huting & Margreet Beumer. Meer info daarover *