Wat te doen bij onzekerheid in nieuwe situaties – 3

Ten slotte nog een praktisch handreiking/werkvorm om met de onzekerheid om te kunnen gaan als het toeslaat. Daar gaan we: Leef je eens even helemaal in in je last. Dan richt je gedurende 5-7 seconden je aandacht ergens anders op in je omgeving. Op een vaas bloemen, de kachel, je voet of zoiets. Na afloop kun je je gewaar worden: waar was mijn last in die tijd? Waarschijnlijk was die er niet in die tijd. Dat is interessant! Je ervaart je last dus door je aandacht er op te richten, of door de gedachten erover toe te laten. Zodra je je aandacht ergens anders op richt, hebben ze geen macht meer over je. Die oefening van 5-7 seconden geeft je vrijheid. Je zou het kunnen omschrijven door een Shift van je hoofd/verleden/toekomst/last, zeg maar je innerlijkheid, naar de realiteit van je omgeving, de uiterlijke hier-en-nu realiteit.
Succes met oefenen (tenzij je dit ook in een keer wilt kunnen, hahaha)!