Het helpende antwoord

Een relatie is in diepste wezen niet met een ander maar met jezelf. Je ziet jezelf het beste op het projectiescherm dat de ander voor je is. Wat je uitzendt krijg je terug. De komende 5 Wekelijkse Wijsheden gaan over een aantal tips om je relatie succesvol(ler) te maken.

1. Het helpende antwoord
Geef het antwoord dat de ander het beste zal helpen.
Velen van ons geven antwoorden die min of meer automatisch uit ons ‘systeem’ komen. Maar je Bewustzijn is (hopelijk) krachtiger dan je automatische systeem.
Geef jezelf, na een vraag of opmerking van de ander, eens twee of drie seconden de tijd om een antwoord in je op te laten komen dat voor de ander het meest positief zou kunnen uitwerken. Dat betekent zeker niet overal ‘ja’ op zeggen – het kan ook juist een grens-stellend antwoord zijn maar probeer dan wel de ‘elektriciteit’ op de communicatielijn licht te houden.