Richting geven aan gedachten

Waar focus je je op als je een probleem ervaart?
Op het probleem of op de vrije ruimte waar de oplossingen vandaan komen?
Als we ons focussen op het probleem wordt het alleen maar groter omdat we er allemaal interpretaties aan hangen: waarom mij dat nou moet overkomen – dat de wereld of de ander oneerlijk is of het veel beter heeft – dat iemand ons moet helpen etc.
Het probleem krijgt daardoor meer (van dezelfde) energie en wordt zo alleen maar krachtiger en zo zit je snel vast.
Als we het probleem eerst maar even zo laten en ons focussen op de mógelijkheden worden onze creativiteit, ons onderbewustzijn en intuïtie ingeschakeld en komt er een andere energie waaruit oplossingen ontstaan. Dat merk je zelfs op het banale niveau van puzzels oplossen.
Als je een moeilijk onderdeel even laat liggen en er later weer naar kijkt is er plots de oplossing.