De perfecte meester

Een jonge man ging op zoek naar een Meester maar het moest wel de perfecte Meester zijn en hij wilde de hele wereld er wel voor afreizen. In zijn dorp, onder een boom zat vaak een oudere man die hij om aanwijzingen vroeg voor het begin van zijn reis. ‘Daar kan ik je wel bij helpen,’ zei de oudere man. ‘Ik heb zelf veel gereisd met dezelfde vraag.’ En hij gaf hem een paar adressen waarop de jonge man vertrok. Na een zoektocht van 33 jaar had hij nog steeds niet de perfecte Meester gevonden en teleurgesteld keerde hij terug naar zijn dorp waar hij de inmiddels oude man onder zijn boom aantrof. En zijn ogen werden geopend en herkende met zijn innerlijk oog de Meester die hij gezocht had, waarop hij uitriep: ‘waarom hebt u me dat niet gelijk duidelijk gemaakt?’ De oude man: ‘omdat het nog niet de tijd was, nog niet de plaats was en je de juiste ervaring nog niet had. Ik ben nog dezelfde maar jij moest eerst veranderen. Alles heeft altijd daarvoor klaar gestaan.’