Drie levensenergieën

De mens heeft 3 levensenergieën: die van het Hoofd (weten – analyse – kennis), die van het Hart (voelen, beleving, betrokkenheid) en die van de Handen (doen, actie). Of in andere woorden: Gedachten – Gevoelens – Gedrag.
Om iets nieuws bij mensen er vast in te krijgen moeten alle 3 doorleefd worden. Alleen de ingang kan voor verschillende mensen anders zijn. Jammer is alleen dat sommigen bij 1 voorkeursingang blijven hangen en de andere 2 niet meenemen. Dan krijg je bijvoorbeeld’ de dorre ambtenaar’ (hoofd), de ‘softe new ager’ (hart) of de ‘fanatieke resultaat najager (handen).
3 tips voor hen:
Voor de Hoofdmens: leven is makkelijker dan je denkt maar moeilijk als je denkt.
Voor de Hartmens: Feelings are facts, too.
Voor de Handenmens: houd het doel vast maar laat het resultaat los

Vraag: Wat voor een type mens ben ik en welke typen kan ik nog bijleren?