Innerlijk licht

WW 6

Innerlijk licht

Er zijn twee soorten licht. Licht dat van buiten tot je komt maar er is ook een licht binnenin je dat soms wat kleiner en soms wat groter schijnt . Dan zeggen we: “Ze straalde helemaal”.

Het licht van buitenaf is eindig, kan gedoofd worden en we kunnen we meestal wel ontlopen als we het lastig vinden door ergens anders heen te gaan. Maar hoe doe je dat met je innerlijke licht? – Dat is niet te doven en gelukkig maar. Het groeit door de aandacht die je het geeft en door dingen te doen die goed voor anderen zijn. Je mag het ook ziel noemen of essentie of wezen of geestvonk.

Het vlamt op in de stilte, in contemplatie en het bijzondere is: je omgeving wordt er, bewust of onbewust, door beïnvloed. En nog leuker: hoe meer je er van uitdeelt, des te meer houd je voor jezelf over
Als je er af en toe op afstemt zul je merken dat je direct groter, ruimer, rustiger wordt. Je bent alles nog steeds wel gewaar maar niet meer via de prikkels van je gedachten, gevoelens en neigingen. Kijk eens naar een boom of bloem. Zie hoe ze zichzelf zijn in stilte en toch hun aantrekkelijkheid behouden. Volgens mij gaat innerlijk Kerstfeest daar over.