O Wortel

WW 4

 

O Wortel

 

Ook ik werd geraakt door Jan Terlouw’s ‘appassionato’ betoog bij DWDD en ik vroeg me af: Wat is nou de wortel van alle misstanden die hij beschrijft? Ik volg het pad van gevolg naar oorzaak eens terug: Wat getoond wordt als eindresultaat is het gevolg van bepaalde gevoelens als zelfzucht en hebberigheid. Gevoelens worden op hun beurt weer aangezet door onze gedachten en die gedachten zijn het gevolg van onze overtuigingen en levensinstelling, ons ‘zijn’. Als mijn instelling er een is van macht of ik-eerst dan zullen mijn willen, mijn gedachten, mijn gevoelens en ten slotte mijn daden dat reflecteren.

Ik denk dat deze instelling van ‘ik-eerst’ al zo diep in de huidige ik-maatschappij zit dat het soort politici die ons nu regeert niet meer zijn dan het gevolg van het collectieve ‘hebben-en-graag-direct. Want het land krijgt de regering die het zelf heeft gecreëerd, c.q. verdient. Ik kom ik er dan ultimo op uit dat het uiteindelijk een kwestie is van energiewetten waarvan we weten: wat je erin stopt krijg je er ook weer uit. Dus…? Dus gaat het er bij een verandering van een mentaliteit vooral om een andere, een hogere energie in te zetten als basis, waardoor de boven besproken negatieve reeks andersom geprogrammeerd wordt. Een andere levensinstelling is anders denken is anders doen.

Positieve creatieve energie is een kosmische basiskracht die overal en altijd beschikbaar is. Als we die weten aan te wenden is dat de echte oplossing want hoger geladen energie is sterker dan die met een lagere trilling.

Hoe werkt dat dan voor mij persoonlijk? Door ten eerste mijzelf zoveel ik kan positief-creatief te programmeren voor de dag, de week, die voor me ligt. Die instelling heeft een uitstraling die besmettelijk is. Ten tweede door zelf het voorbeeld te zijn van een ander gedrag. Dan wordt je zelf een humusrijke grond voor nieuwe zaadjes. Het is niet voor niets dat Terlouw’s naam zich laat omzetten tot ‘o, wortel’.