Een beslissing nemen

Soms sta je voor een belangrijke beslissing. De voors en tegens buitelen rond in je hoofd – gevoelens van spanning hebben een invloed op je lichaam. Dan kan het helpen om voor jezelf de antwoorden op de volgende vragen eens op te schrijven:

  1. Wat gaat er waarschijnlijk gebeuren er als ik deze beslissing neem – met mijzelf, met anderen om mij heen en met mijn leven?
  2. Wat gebeurt er, op die 3 gebieden, als ik deze beslissing niet neem?
  3. Wat gaat er niet (meer) gebeuren als ik deze beslissing neem?
  4. Wat gaat er niet gebeuren als ik deze beslissing niet neem?

Je kunt het nog verder voor jezelf verhelderen door bij alles wat je opschrijft er een gevoelscijfer aan toe te kennen – hoger naarmate het belangrijker voor je is. Door hoofd en hart zo te verbinden gaat ook je intuïtie mee spelen en zul je een beslissing nemen die juist voor je is.