12 Levenverrijkende Tips – 4 t/m 6

4. Wees per dag eens 5 minuten even helemaal hier-en-nu. Daar zal waarschijnlijk je gedachtenapparaat eerst tegen protesteren maar dat duw je met een vriendelijke mentale hand dan maar opzij en je stemt af op je gevoel en je lichaam. Maar pas op, het kan wel eens zo bevredigend en ontspannend zijn dat je er aan verslaafd raakt.

5. Pak eens een idee of droom of wens die je al een tijd hebt en sta je zelf toe die eens voor je geestesoog uit te vouwen alsof het al waarheid was. En niet dat het hoeft, maar stel nou eens: wat zou daarvoor dan de eerste stap zijn om te nemen?

6. Vind een boom als vriend. Zo eentje waar je af en toe even naar toe kunt lopen en tegenaan leunen om even alles los te laten en te ontspannen. Misschien kun je er zelfs wel onder picknicken of een boek lezen of een slaapje doen.