Je vraag uithouden

Soms heb je het verlangen om een andere kant uit te gaan in je leven. In onze westerse cultuur van directe bevrediging wil je dat meestal gelijk effectueren. Maar de kosmische molens werken nogal eens trager dan je wilt, maar wel heel secuur. Het goede nieuws is: als je iets voor ogen hebt dat wezenlijk voor je is zal dat gewekte verlangen je de energie geven om verder te zoeken. Daarvoor moet je vaak je vraag kunnen uithouden – er mee bezig blijven. Er moet namelijk nog een dieper niveau bereikt worden. Ook al weet je wat je wilt, je moet het ook nog gaan doorvoelen in de zin van verlangen – hunkering. Die twee samen zou je ‘beseffen’ kunnen noemen. Weten is nog geen beseffen. Na beseffen komt daarna het ook aangaan. Daarom zei Boeddha: “Weten en niet doen is niet-weten’.

Vraag: Met welke levensverandering wil ik me de komende tijd (blijven) bezighouden?