Tot jezelf komen

Druk, druk, druk in werk of privé – wie kent het niet. We zeggen daarom dan ook: ‘Ik verlies mezelf – ik ben mezelf niet – ik loop achter mezelf aan. Tijd om even weer ‘tot jezelf te komen’. Twee methoden daarvoor:

  1. Als je een zittend leven hebt, gebruik dan de 7 seconden meditatie: 7 keer diep in-en uitademen met je aandacht volledig gefocust op je ademhaling. Als je je daarop richt kun je namelijk even niet aan al die andere dingen denken.
  2. Als je staand of lopend werk doet, loop dan eens niet in de vijfde, maar in de derde versnelling. Door langzamer te lopen vertraagt ook je energie huishouding.

In beide gevallen zult je merken dat je over-spanning afneemt, je rustiger in je hoofd wordt en je meer swing in je werk krijgt.

Vraag: Op welk tijdstip de komende tijd kan ik even tot mezelf komen?