Ontspullen

Een paar ‘Huisregels’ van Drenthe’ :

  1. Je gaat bijna nooit met lege handen je huis in.
  2. Lege ruimte in je huis bestaat niet en zo ja…
  3. Lege ruimte wordt zo snel mogelijk gevuld
  4. Veel bezit vraagt veel aandacht – minder spullen maakt je hoofd leger

Daar is de nieuwe beweging op gebaseerd die met een leuk woord ‘ontspullen’ heet. Dat kan vrij rigoureus gaan, met lege kamers met alleen de allernoodzakelijkste kopjes en bestek, maar ik stel je wat anders voor: Zet de komende maand iedere dag 1 ding opzij, in kelder, schuur of vuilniszak, waarvan je afscheid neemt. Het mag alles zijn. Na een maand breng je het weg naar Kringloop of de stort. Meer levensruimte in je huis en meer verwonderlijk genoeg ook meer ruimte in je hoofd.

Vraag: Van welke 30 spullen ga ik de komende maand afscheid nemen?