Belangeloos werk

Hoe gek het ook klinkt, als je iets belangeloos voor een ander doet, help je jezelf er ook enorm mee. (Tenzij je het daarom doet natuurlijk.) Want in het Leven krijg je terug wat je er in hebt gestopt. Energie er in = resultaat terug. En het hangt van de soort energie af die je in iets of iemand stopt, wat je terug gaat krijgen. Als je een positieve impact hebt op iemands leven heeft het eveneens die impact, vroeger of later, op je eigen leven. Het brengt ons ook voorbij onze gebruikelijke ego-instelling naar een ziele-instelling want het codewoord voor de ziel is ‘samen’. En ja, misschien moet je daar ook eerst even wat moeite voor doen en voorbij ego belemmeringen komen als ‘geen tijd, geen zin, geen geld’. Wat dan helpt is eerst je actie in gedachten te doorlopen. Je zult zien dat je dan makkelijker in actie komt.

Vraag: Wie kan er wel wat belangeloze steun van mij gebruiken en wanneer ga ik dat doen?