Geld

De meeste mensen hebben wel iets met geld. En ik hoor je zeggen: “maar geld niets met mij, helaas.” Vraag jezelf eens af: Hoe denk ik eigenlijk over geld? Wat zijn mijn overtuigingen daarover? Want onze overtuigingen creëren (een groot deel van) onze realiteit. Wat heb je bijvoorbeeld overgenomen van je ouders vroeger? Ik heb een kleine quiz voor je. Vul de volgende zinnen eens aan: Mijn grootste probleem met energie is …? Mijn grootste probleem met relaties is…? Mijn grootste probleem met werken is…? Mijn grootste probleem met geld is…? Komen de antwoorden grotendeels overeen, dan zie je dat je instelling of je overtuiging de realiteit van je leven bepaalt en niet andersom. Dus geef je onkruiden geen water. De Wet van Overvloed zorgt er voor dat alles zichzelf vermenigvuldigt. Mensen maken mensen – werk maakt werk – geld maakt geld. Als je betere relaties wilt, denk positief over relaties. Als je een betere verhouding met geld wilt, denk positief over geld.

Vraag: Hoe denk ik eigenlijk over geld en hoe heeft dat invloed op mijn situatie?