Intuïtie

Iedereen heeft 4 belangrijke stemmen in zich: zijn spreekstem – de stem van zijn verstand – de stem van zijn hart en de stem van zijn intuïtie. Vaak zijn de stemmen van het verstand en van het hart (letterlijk) in tegenspraak met elkaar. Tja, wat moet je dan? Het is dan handig om je intuïtieve stem in te schakelen. Hoe kun je dat doen? Maak eerst een lijstje van de voor-en nadelen van wat de verstandsstem aangeeft als richting of oplossing. Dat doe je daarna ook voor de stem van het gevoel. Daarna doe je niets anders dan die 2 lijstjes voor je leggen, kopje koffie of thee erbij, en er alleen maar mee spelen. Geen oplossingen! Daarna een dag laten liggen en dan leg je ze nog een keer voor je. Nu mag je een lijstje maken met een stuk of 5 opties. Je zult merken dat nu een oplossing of richting naar voren komt die zowel goed als juist voelt. Intuïtie is eigenlijk het kind van hoofd en hart en daarom heb je ze er ook beide bij nodig.

Vraag: Voor welke opgave die nog voor me ligt ga ik mijn intuïtie inschakelen?