Ongeluk of uitdaging?

Vroeger of later gebeurt er iets in je leven dat je niet prettig vindt. Een crisis. Hoe je er mee omgaat bepaalt je ontwikkeling in de toekomst. Het hoort bij ons ontwikkelingsproces, al van jongs af aan, en het houdt echt niet op bij het volwassen worden, al denken velen dat er dan een zekere staat van gearriveerd zijn is. Als je goed kijkt zul je zien dat een dergelijke crisis bijna altijd ook kansen geeft. Om anders te gaan denken of te gaan handelen. Iets bij te leren of af te leren. Het geeft je de keuze om je te laten leiden of te laten lijden. Tussen inspiratie of frustratie. En zeker, er is ook moed nodig om het aan te gaan maar dat geeft het later juist zijn waarde. Je persoonlijke groei als menselijk wezen komt voort uit je antwoord op de crisis. Een edelsteen krijgt zijn glans door gepolijst te worden en een mens door het schuren aan de ervaringen.

Vraag: Welke lastige situatie wil ik (nu wel eens) aangaan om mijn groei er door te beleven?