Geven en nemen

Als ik soms vraag ‘Wat wil je in je leven?’ dan hoor ik heel vaak: ‘Balans’. Uiteindelijk komt dat neer op een evenwicht tussen innemen en uitgeven – tussen krijgen en geven zodat er een ‘flow’ op gang komt. Is er te veel geven of nemen dan ontstaan er storingen in de energie uitwisseling. Dit indachtig de wet van de dualiteit op aarde. Daarom gaat het ook zo fout met ons beheer van Moeder Aarde: we némen continu en geven er niets voor terug. Dat put een mens uit en op den duur dus ook een zelfvoorzienende entiteit als de wereld. We denken wel dat wij de wereld bezitten maar in tegendeel, de wereld bezit óns. Als we die niet goed beheren, beheren we uiteindelijk onszelf niet goed. Met desastreuze gevolgen op den duur. Maar als je de wereld wilt veranderen, moet je bij jezelf beginnen, dus daarom de vraag:

Vraag: Waar in je leven is het niet in balans en is het geven of nemen te groot? Wat kun je er aan doen om dat in evenwicht te brengen?