Eigenaarschap nemen over je leven 

Het is een mis-daad tegen je leven als je het niet aanvaardt zoals je het krijgt aangeboden en maar blijft hopen op een ander, beter, mooier leven.
Je bent altijd precies op de juiste plaats om iets te leren of te ont-leren, in de juiste situatie met de juiste personen, anders was je wel ergens anders. Als je daarvoor eigenaarschap neemt, pas dan kun je ook echt iets veranderen. Je kunt niets loslaten dat je niet eerst hebt vastgepakt, toch?
Het leven is wat je krijgt als je geboren wordt – jouw leven is wat je er daarna van maakt. Je komt voort uit het mysterie van de geboorte. Je gaat straks naar het mysterie van de dood en wat een interessant en uitdagende reis ligt daar tussenin.
Kies maar welke landen je wilt bereizen: met saaie gevestigde gewoonten of ook die met uitdagende mogelijkheden?

Vraag: Waar ligt nog een onontgonnen land op mijn wereldbol?