Aandacht

We weten uit de reclame dat aandacht verkoopt. Ook in organisaties zien we dat meer aandacht voor medewerkers meer resultaat oplevert qua werkplezier, work output en motivatie. Dan hoor je de manager soms zeggen: “Daar heb ik allemaal geen tijd voor, hoor”. Dat doet me dan denken aan het verhaal van de houthakker die steeds een langere tijd nodig had om zijn dag quotum hout te hakken omdat hij geen tijd had om zijn bijl te slijpen.

Alles wat je aandacht geeft, groeit, zowel negatief als positief. En weet je wat het leuke is, het kost nog niets ook, behalve je tijdsinvestering die je er dubbel en dwars uitkrijgt. En als je het nog niet gelooft, denk dan maar eens aan een situatie waarin je zelf weinig (positieve) aandacht zou krijgen van partner of kinderen.

Vraag: welke mensen in mijn (werk)omgeving ga ik eens wat meer aandacht geven?