Stormen in je leven

Wat maken we een mooie plannen om het Leven een vorm te geven die ons het beste past. Elke dag mooi weer en cadeautjes. En als je goed luistert kun je het Leven horen lachen om onze plannen. Want de tocht over de levenszee kent stormen en gevaren en schipbreuken. John Lennon hierover: “Life is what happens when you’re making other plans.“ En als de storm komt zal een goede schipper er niet tegenin proberen te zeilen maar de storm ‘berijden’ – er in mee bewegen.
Als de storm over is zul je vaak niet meer weten hoe je de ellende bent doorgekomen maar ik weet zeker dat je niet meer terug kunt, en vaak zelfs niet terug wilt, naar de oude situatie omdat de storm je veranderd heeft. Daarom was die storm er in je leven.

Vraag: Wat heeft de storm in mijn leven mij opgeleverd aan inzicht en ander gedrag?

* Cadeautje voor de feestdagen? Joost Drenthe heeft de 2e jaargang Wekelijkse Wijsheden verzameld in het boekje Onder de Levensboom. Bij Wagner Group | Orbis verkrijgbaar voor €15. *