Glimlachen

Glimlachen

Soms heb je lastige dagen of projecten of vooruitzichten. Voor velen is dat een reden om zich negatief te voelen. Om zich als het ware vooraf al te programmeren met tegenzin en andere lastige gevoelens. Maar daar wordt het lastige straks niet beter van. Integendeel.

Het grappige is dat je jezelf ook positief kunt programmeren en alleen maar door te glimlachen. Onderzoek laat zien dat glimlachen positieve en ontspannende endorfine hormonen in ons vrijmaken. Glimlachen maakt ons gelukkig(er) zelfs als we dat niet zijn! Voor glimlachen zijn zelfs minder spieren nodig dan voor ongerust, gestrest of boos kijken. Je emoties beïnvloeden je gezichtsuitdrukking en lichaamshouding, maar andersom werkt het ook! Je lichaam en geest zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar. Je dag zal verlopen in de richting waarin je mondhoeken wijzen!

En glimlachen is besmettelijk. Als je glimlacht, lacht de wereld terug.

Vraag: Welke lastige situatie wil ik bewust met een glimlach tegemoet treden?