Loslaten

Waarom hebben we zo’n moeite met loslaten? Van ons werk, bezit, positie, kinderen? Waarschijnlijk is een van de voornaamste redenen dat we denken dat we iets kwijt zullen raken. En dan met name een stuk identificatie, om niet te zeggen identiteit. Maar hoe kunnen we iets kwijt raken dat niet van ons is? Hoe kunnen we onze identiteit halen uit iets buiten ons? Het geheim is: als je echt van iets houdt, laat het dan los voor zijn eigen beweging. Als het bij je hoort, komt het echt wel weer bij je terug.

Vraag: Met welk onderdeel in mijn leven identificeer ik me misschien te veel en mag ik wel (meer) gaan loslaten?

*Let op! De gebundelde eerste jaargang  WW’s zijn deze week in een prachtig vormgegeven boekje verschenen. Twee weken met een introductie korting van 15, – -voor 12,–.  Mooie praktische levenswijsheden voor jezelf, of om weg te geven. Hier te bestellen!*