De lastige mens als je leraar

Not-Be-Annoying-Step-11-Version-3

De lastige mens is je leraar. In het ene geval doet hij (misschien teveel) waarvan jij wel meer zou willen hebben. In het andere geval laat hij je iets zien waarvan jij minder zou willen hebben of doen.

Die ‘lastige’ mens brengt naar buiten wat ik als schaduwkant meedraag en die misschien alleen naar buiten komt bij stress of als de remmen weg vallen.

Als zodanig laat hij je jezelf zien als in een spiegel, als geprojecteerd beeld van jezelf op het scherm van de ander.

Wat te doen? Ten eerste: eigenaarschap nemen over die gevoelens en projecties. Ten tweede: kijk eens wat de goede kant is van die lastige eigenschap. Een dominant iemand laat óók zien hoe je je plaats inneemt of goed voor jezelf zorgt. Ten derde: Wat is de slechte kant in mijzelf die door hem naar boven komt. Wat is mijn werk-in-uitvoering dat daar kan worden gedaan?

Uiteindelijk: mensen zijn niet lastig, ze laten jouw lastige kant zien en dat is best lastig.

Vraag: Welke ‘lastige’ mens laat me zien wat ik nog kan ontwikkelen en wat mijn eigen lastige kant is?