Je leven is een tuin

rb2586-17

Je zaait je goede intenties en te ontwikkelen kwaliteiten en die geef je de nodige verzorging door er mee bezig te blijven zodat ze uiteindelijk uitgroeien tot de bloemen in de tuin van je leven waarvan je kunt plukken en uitdelen aan anderen zodat die hen vreugde geven. Maar ook moet je de tuin zo veel mogelijk vrij houden van de onkruiden van slechte eigenschappen en neigingen. Helaas groeien die vaak sneller dan de bloemen en zul je de wortel moeten aanpakken wil je ze weg hebben. En er blijft altijd wel een soort zevenblad in je tuin achter die je hoogstens wat kunt tegenhouden maar die je nooit helemaal weg krijgt. Soms kun je wel de goede kant er van gebruiken en soep of stamppot er van maken.

Je kunt trouwens ook zoveel buiten bezig zijn met andermans tuinen dat die van jou te weinig aandacht krijgt.

En tot slot een spreekwoord van mijn overgrootmoeder: “Wie het onkruid in zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid bij een ander niet”.

Vraag: Welke mooie kwaliteitsplant mag wel wat meer aandacht krijgen en welk onkruid in mijn karakter wil ik aanpakken?