Levenslessen

Misschien is de grootste zonde tegen het Leven wel om een ánder leven te willen dan je nu hebt maar daarmee ga je je levenslessen uit de weg. Waarom vinden we een situatie lastig? Ten eerste omdat we hem niet willen terwijl hij er wel is. Ten tweede omdat we iets anders willen dan we voorgeschoteld krijgen. Beide bewegingen zijn onrealistisch want je bent precies waar je moet zijn om iets bij- of af te leren, anders had je immers geen weerstand? En anders was je wel ergens anders. De (levens)kunst is eigenaarschap te nemen. Je mag het nog steeds lastig vinden maar pak de situatie wel aan, want je hebt/krijgt ook de mogelijkheden om er wat mee te doen waardoor je wijzer – handiger, moediger, ervaringsrijker wordt.

En was dat niet waarom je hier op aarde bent?

Vergeet wat je pijn deed maar niet wat je daardoor leerde.

Vraag: tegen welke lastige situatie heb ik nog ja te zeggen zodat ik er mijn levensles uit kan halen?

images-1

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.