Dualiteit

De tweeheid – de dualiteit – de polariteit is een basiswet op onze aarde. Waar je kijkt zie je tegengestelden: dag en nacht, voor en tegen, groei en verval, man en vrouw etc. Constant zijn ze in een energie uitwisseling met elkaar. Zou het daarom zijn dat de mens zo naar eenheid verlangt? Altijddurende Eenheid is hier op aarde niet te vinden, dat is het aandachtsgebied van de religies. Om goed binnen die continue tweeheid te kunnen leven is er wel een aantal handvatten die we kunnen inzetten: 1. De innerlijke volledige acceptatie dat niets blijft zoals het is. 2. Niet te verlangen wat je ontbreekt. 3. Het gebruik van zowel je hoofd, als je hart, als je handen. Het zijn de drie ‘motoren’ in een mens en vaak wordt 1 of 2 van deze drie-eenheid slecht of niet gebruikt maar je hebt ze alle drie nodig om de dualiteit vorm te kunnen geven.

Vraag: in hoeverre gebruik ik (al) zowel hoofd, als hart, als handen om een uitdagende situatie aan te gaan?

Fire_Water_Balance

 

 

 

 

Klik hier om de Wekelijkse Wijsheid iedere maandag in je mailbox te ontvangen.