Lijstjes

Lijstjes! – heerlijke hulp bij woekerend werk. Niks heerlijks, toch, om aan het begin van dag of week die geordend voor je te zien en nog heerlijker om te kunnen doorstrepen. Er zit alleen een haar in de soep, namelijk de irreële aanname dat we zoveel op ons bord denken te kunnen scheppen en onze agenda dicht te kunnen prakken en over de energie van Superman te beschikken.

Wat er in ons strijdt is het onrealistische onbewuste, dat denkt dat we heel veel kunnen, en het realistische bewuste dat daar, terecht, tegen in opstand komt. En dus: uitstelgedrag – aan de gang gaan met kleinere onbelangrijke zaken – uitvluchten etc.

De volgende keer dat je een lijstje maakt ( en daar is niets mis mee), vraag je dan ook eens af:

  • Moet het écht?
  • Moet ik het doen?
  • Moet het nu (al)?

Wat tips:

  • Halveer je dagtaak – er komt toch altijd wat bij
  • Begin met het belangrijkste – dan heb je dat vast gehad
  • Bouw een rust- of geniet moment in

List-of-lists

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *