Energie en Innergy

Er zijn twee soorten levenskracht in ons.

De eerste is de bekende fysieke Energie – die kun je vergroten door goede lichamelijke inspanning. De tweede soort is, wat ik maar noem, Innergie. Dat is onze geestelijke innerlijk spankracht. Ook die kan gestimuleerd en vergroot worden door bijvoorbeeld mentale uitdagingen en positieve gevoelsmatige processen.
Nu is het interessant dat door een positieve fysieke inspanning (sporten, tuinieren) en dientengevolge een stimulering van onze fysieke energiehuishouding, ook de Innergie wordt gestimuleerd. We krijgen meer zin in het werk – we kunnen meer werk aan etc. Maar het werkt ook omgekeerd: door een stimulering van de Innergie (plannen maken, oplossingen vinden, creatieve processen) komt er ook meer energie naar ons fysieke instrumentarium – we krijgen zin om het te gaan doen en willen aan de slag.
Hoe combineer je die krachtige twee-eenheid ?
Voor meer Energie: kies een fysieke bezigheid die bij je past en die je met regelmaat doet.
Voor meer Innergie: doe iets nieuws waardoor je je geestelijk moet ‘stretchen’.
En: doe ze allebei!

images

 

 

 

 

Vraag: Door welke twee activiteiten, fysiek en geestelijk, breng ik tegelijkertijd zowel mijn energie als mijn innergy op een hoger niveau?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *